Veterinárne diéty pre psy - granuly

Veterinárne diéty pre psy sú špeciálne vytvorené krmivá určené pre zdravotné potreby a výživu psov s rôznymi ochoreniami. Tieto diéty sú vyvážené tak, aby pomohli zlepšiť stav zdravia vášho psa a podporili jeho liečbu. V prípade veterinárnych diét je odporúčané nekombinovať bežné krmivo s veterinárnou diétou. Minimalizujete tak jej účinky. 

Zobraziť viac arrow_drop_down

Odporúčanie:

V prípade, že objednáte veterinárne granuly alebo konzervy, potvrdzujete tým, že váš pes bol vyšetrený veterinárom a ten na základe stanovenej diagnózy odporučil užívanie vami vybraného krmiva. Stav svojho psa a odporúčané krmivo nezabudnite konzultovať s veterinárom minimálne raz za 6 mesiacov. Ak sa počas užívania krmiva stav vášho psa zmení, vyhľadajte pomoc zverolekára.

 

 

Podobne ako ľudia, aj psy môžu trpieť rôznymi zdravotnými problémami, ako sú ochorenia obličiek, tráviace problémy, nadváha, alergie alebo ochorenia pečene. Veterinárne diéty pre psy sú navrhnuté tak, aby poskytovali výživu, ktorá je špecificky prispôsobená týmto konkrétnym potrebám a pomáha zlepšiť stav zdravia zvieraťa.

 

Každá veterinárna diéta pre psov má zloženie a obsah živín, ktoré sú prispôsobené konkrétnemu ochoreniu alebo stavu psa. Niektoré diéty môžu mať znížený obsah určitých živín, ako je fosfor alebo bielkoviny, zatiaľ čo iné môžu byť obmedzené v tuku a kalóriách. Ďalšie diéty môžu obsahovať špeciálne zložky, ako je vyšší podiel vlákniny alebo obmedzené množstvo potravín, ktoré spôsobujú alergie.

 

Existuje mnoho rôznych druhov veterinárnych diét, ktoré sa líšia podľa konkrétnej diagnózy alebo potreby vášho psa. Medzi najbežnejšie veterinárne diéty radíme:

 

  • Diéta pre psa s ochorením obličiek: Tieto diéty majú znížený obsah fosforu a obmedzený obsah bielkovín. To pomáha zmierniť zaťaženie obličiek a kontrolovať progres ochorenia.
  • Diéta pre psa s nadváhou alebo obezitou: Ide o diéty, ktoré majú znížený obsah tuku a kalórií, aby pomohli zvýšiť kalorický deficit a udržať ideálnu telesnú kondíciu.
  • Diéta pre psa s tráviacimi problémami: Takáto potrava obsahuje ľahko stráviteľné zložky a vyšší obsah vlákniny, ktorá pomáha pri trávení a redukuje problémy s hnačkou.
  • Diéta pre psa s alergiami alebo potravinovými intoleranciami: Tieto diéty obsahujú obmedzené množstvo špecifických potravín, ktoré môžu spôsobovať alergické reakcie, aby sa minimalizovala možnosť príznakov alergií.
  • Diéta pre psa s ochorením pečene: Diéty so špecifickým zložením, ktoré znižuje záťaž pečene a pomáhajú pri jej regenerácii.
  • Diéta pre psa so zvýšenou potrebou krmiva: Takáto potrava pre psy obsahuje vyššie hodnoty kalórií a živín a je často určená pre zviera s veľkou fyzickou aktivitou, ako sú napr. športujúce alebo pracovné psy.

 

Je dôležité si uvedomiť, že veterinárne diéty by sa mali používať iba na odporúčanie veterinárneho lekára a mali by byť súčasťou komplexnej starostlivosti o zdravie zvieraťa.

sync
Načítavajú sa produkty ...